Nieuws

Veel gestelde vragen memoriebossen

Er worden regelmatig vragen gesteld over de memoriebossen. Wij proberen antwoord te geven op veel gestelde vragen hieronder. Mocht u andere vragen hebben vragen wij u om met ons contact op te nemen.

 1. Wij hebben jaren geleden een boom geadopteerd. Waar kunnen wij onze boom vinden? Wij hebben destijds een nummer gekregen alleen we weten nu niet waar onze boom staat.

  Zie aub de link naar de plattegronden van:
  memoriebos 1 deel 1
  memoriebos 1 deel 2
  memoriebos 2
  memoriebos 3.

  Plattegronden kunnen verwarrend zijn. Natuur is (gelukkig) zijn gang gegaan de afgelopen jaren. Mocht u moeite hebben om uw boom te vinden, neem gerust contact met ons op.

   
 2.  Kunnen wij een boom planten of adopteren bij uw memoriebos?

  Bedankt voor uw interesse. Aanmelden voor een boom is op dit moment niet mogelijk. Onze memoriebossen zijn vol. Het is ook niet duidelijk of, waar en wanneer we weer bomen kunnen planten. Derhalve zijn we ook gestopt met het bijhouden van een wachtlijst. Mochten we t.z.t weer bomen gaan planten, dan zullen we dat via de diverse media bekend maken.
   
 3. Door wie worden de memoriebossen onderhouden:

  In de winterperiode en tijdens het broedseizoen wordt helemaal geen onderhoud gedaan. De intentie is dat er een natuurlijk bos ontstaat en hierdoor is het onderhoud veel minder dan in een park bijvoorbeeld. SBK zal in het voorjaar van 2023 een onderhoudsronde uitvoeren. Meer informatie hierover volgt nog.
   
 4. Welke afspraken / beloftes heeft SBK gedaan tijdens het aanplanten van de bomen?

  Indien u dat wenst kunt u zelf zorgen voor de afwerking van de plantlocatie. Bomen die onverhoopt doodgaan worden binnen een periode van 5 jaar maximaal één keer voor rekening van SBK vervangen. Bij calamiteiten zal de stichting per geval bekijken wat in haar vermogen ligt om hiervoor een oplossing te vinden. Zie de brief bij inschrijving 2015.
   
 5. Is het toegestaan om een gedenkteken te plaatsen bij een boom in het memoriebos?

  Het is niet toegestaan om een gedenkteken in welke vorm dan ook te plaatsen bij een gedenkboom. SBK ziet hierop toe. De intentie is dat er op termijn ter plaatse een natuurlijk bos ontstaat.
   
 6. Mijn ouders hebben gedenkbomen in het memoriebos. Mogen wij een bankje plaatsen bij ons gedenkboom?

  Nee, dat is niet toegestaan. Er mogen geen bankjes of andere voorzieningen geplaatst worden bij een gedenkboom.